top of page
Buddha

Behandelingen

Het zelfherstellende vermogen kan op verschillende manieren weer worden geactiveerd.

Met deze behandelingen zullen patiënten zich ontspannen en vernieuwd voelen. Ik laat mijn patiënten graag zien hoe slechts enkele behandelingen een enorm verschil kunnen maken voor hun gezondheid.

Acupunctuur

In ons lichaam bevinden zich onzichtbare banen waardoor energie stroomt.  Die onzichtbare banen noemen we meridianen en zijn gekoppeld aan een orgaan. Op de meridianen bevinden zich acupunctuurpunten die invloed hebben op de energievoorziening van het bijbehorende orgaan. Door middel van hele dunne naaldjes voor eenmalig gebruik, kan de energie worden gereguleerd om zo het lichaam te balanceren.

Acupuncture
Image by Aziz Acharki

Bio Energetica

Kom in contact met het zelfregulerende vermogen van je lichaam en sta verbaasd van je zelf genezend vermogen. Tijdens de sessie kom je in contact met de spanningen die je lichaam door de jaren heen heeft opgeslagen. Je lichaam laat je heel bewust voelen waar de spanningen zitten. Door er met je aandacht naar toe te gaan en je bewust te worden van die spanningen, begint je lichaam met het genezingsproces. Door trillingen in je spieren en spontane bewegingen, ruimt je lichaam de spanningen en de bijbehorende ervaringen op. Deze zogenaamde neurogene trillingen en bewegingen maken spanningen los die er zelfs al tientallen jaren kunnen zitten. Dit betreft zowel fysieke als psychische trauma’s. Op dat moment geef je je lichaam de kans om deze blokkades aan te pakken, op te ruimen en de ervaringen een plek te geven.

Cupping

Dit is een behandelmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van ronde glazen potjes. Door de lucht in de cups kort te verhitten ontstaat er een vacuüm. Bij het snel terugplaatsen op de huid wordt hierdoor de huid in de cup getrokken. Het effect hiervan is betere doorstroming in de spieren en weefsels. Omdat met deze behandeling de afvalstoffen naar de oppervlakte worden getrokken, kan het lichaam zich beter hiervan ontdoen. Als de behandeling klaar is, kunnen er op de plekken waar de cups zich bevonden rode en/of dieppaarse plekken te zien zijn. Deze plekken zijn binnen een paar dagen weer helemaal verdwenen. De behandeling is pijnloos, maar het kan wel tijdens het aanbrengen even ongemakkelijk voelen door het samentrekken van de huid.

Cupping-behandeling
Kruidenoliën

Kruiden

Met Chinese kruidenformules probeer ik jouw energiesysteem te balanceren om zo weer het eigen genezend vermogen te herstellen en te optimaliseren. Zodra het systeem weer in balans is kunnen de kruiden weer worden afgebouwd of gestopt.

Image by Shane Rounce

ReAttach Therapie

ReAttach is een kortdurende therapie die je helpt om uit een negatieve spiraal te komen. Zo ontstaat er weer perspectief en ruimte voor groei. Tijdens de sessies worden spanningsniveaus, concentratie en emotiebeleving gereguleerd door lichte, ritmische aanrakingen op de handen in combinatie met denkopdrachten.

 

De therapie bestaat gemiddeld uit vijf sessies, verspreid over 10 tot 14 weken en is geschikt voor kinderen, jeugdigen en volwassenen.

ReAttach therapie is effectief voor een groot aantal milde tot ernstige klachten en wordt onder andere ingezet bij:

 

  • Steeds terugkerende gedachten van negatieve ervaringen

  • Faalangst en stress

  • Concentratieproblemen

  • Blokkades in de ontwikkeling door problemen op persoonlijk of sociaal gebied (o.a. pesten, negatief zelfbeeld, rouwverwerking)

  • Moeilijkheden met plannen en organiseren

NAET

NAET staat voor Nambudripad's Allergie Elimination Techniques en is ontwikkeld door Dr. Devi Nambudripad, een Indiase mevrouw uit Canada. Zij leed zelf aan heel veel allergieën en had een slechte gezondheid. Hierdoor koos zij voor een opleiding binnen de geneeskunde, acupunctuur, Oosterse geneeskunde en chiropractie.

Bij toeval ontdekte zij dat een acupunctuur behandeling voor een voedingsstof, waar zij allergisch op reageerde, het grootste succes had als zij de voedingsstof tijdens de acupunctuur behandeling vasthield. Tijdens een acupunctuur behandeling wordt contact gemaakt met het energiesysteem en worden er blokkades op energiebanen (meridianen) opgeheven waardoor de energie weer vrij kan stromen. Het systeem was dus “geherprogrammeerd” en reageerde niet meer met afstoting op de energie van de voedingsstof.

Tijdens een behandeling wordt door spiertesten uit de kinesiologie naar stoffen gezocht die het eigen energiesysteem verzwakken. Vervolgens worden deze stoffen door middel van een drukbehandeling op acupunctuurpunten op de rug, die gecombineerd wordt met een bepaalde ademhaling, gebalanceerd. De behandelde stof moet na de behandeling voor 25 uur vermeden worden. De volgorde en het aantal stoffen, die behandeld moeten worden, is afhankelijk van de allergieën waar men voor komt.

Meisje op de Gebieden
Massage

(Tuina) Massage

Chinese Tuina-massage is een massagetechniek die gebaseerd is op de Traditionele Chinese Geneeskunde. Door middel van zeer gevarieerde manipulatietechnieken worden de verschillende energiebanen in het lichaam gestimuleerd en zodoende energieblokkades opgeheven.

 

Daarnaast zorgt deze massage voor een goede doorbloeding in het lichaam waardoor het functioneren van de organen verbetert en het lichaam zich beter kan ontspannen.

blad

Vergoeding zorgverzekeringen

De behandelingen worden door de meeste zorgverzekeringen geheel of gedeeltelijk vergoed en gaan niet ten koste van het eigen risico. Navraag bij eigen verzekering geeft een duidelijk overzicht van de vergoedingen.

bottom of page