top of page

Over mij

Welkom op mijn website, fijn dat je me hebt gevonden. Ik ben Michel Essers getrouwd met Jacqueline en vader van drie heerlijke kinderen Ilya, Anniek en Fionn.

Sinds 2005 heeft mijn leven een wending gekregen en ben ik me gaan verdiepen in alternatieve geneeswijzen. Tijdens deze zoektocht ben ik er steeds meer achter gekomen dat het lichaam zichzelf heel goed kan herstellen zodra men weer in contact kan komen met het herstellend vermogen van het lichaam.

Graag zet ik mijn enthousiasme van alles wat ik in de afgelopen jaren heb geleerd in om jou weer beter in contact met jezelf te brengen en je beter te laten voelen zodat jij weer jij kunt zijn.

‘Life is a miracle, embrace this wonder
and become part of its endless possibilities.'

Michel

Acupunctuur Parkstad _©LekkerMaken (25).
Acupunctuur Parkstad _©LekkerMaken (24).
Logo acupunctuur parkstad groen.png
Acupunctuur Parkstad _©LekkerMaken (1)
Acupunctuur Parkstad _©LekkerMaken (8)
Acupunctuur Parkstad _©LekkerMaken (3)
Over mij: Over mij

Ervaringsverhalen

Over mij: Recensies
Peggy.jpeg

Peggy

Na verschillende trajecten doorlopen te hebben op medisch, alternatief en spiritueel vlak, werd het voor mij tijd voor een volgende stap. Al wist ik niet wat die stap precies inhield. Ik ben er blanco ingegaan. 

Ik kwam bij Michel binnen in een hele veilige omgeving. Ik heb mijn verhaal verteld en binnen no time gingen we aan de slag. Het meest bijzondere is dat je lichaam gaat reageren op pijnen, trauma's of herinneringen. Maar soms is er helemaal niks, soms ben ik blanco. En toch heeft mijn lichaam me altijd iets te vertellen. 

Het lichaam reageert, op ieder zijn eigen manier, en geeft je precies wat jij nodig hebt. Dat kan zich uiten in bewegingen, geluiden of emoties. Van de ene kant is het moeilijk te omschrijven wat er gebeurt, vooral omdat het je gewoon overkomt. Van de andere kant voelt het ook weer heel logisch. Je lichaam wilt jou herstellen, helpen en vertrouwen geven. Je voelt je blokkades opgelost worden. In mijn geval door bijvoorbeeld te bewegen, verkrampen, slaan, schreeuwen, huilen, maar ook lachen. 

 

Michel is een hele professionele therapeut. Ik voelde me direct veilig bij hem. Ik had heel snel het gevoel, alles mag en kan. Naast het oplossen van fysieke klachten komt een volgende stap, die misschien nog wel belangrijker en bijzonderder is, voor mij. Je geaard voelen, je in je lichaam voelen en vertrouwen krijgen in je lichaam. Iets wat ik ooit heb geweten, maar verloren was. 

 

Het verandert zelfs de kijk op dingen, hoe je reageert in situaties en hoe je letterlijk en figuurlijk in je schoenen staat. Je kunt er dus terecht bij lichamelijke klachten, maar ook voor je 'zijn'. Het weer één worden met jezelf, het accepteren van jezelf, je plek opnieuw innemen (op wat voor een manier dan ook) en het vertrouwen dat het goed komt. Vooropgesteld, alles wat goed voor jou is! En daar moeten mensen soms aan wennen. 

 

Ook al is het soms niet te bevatten. Ik zou iedereen willen aanraden om het eens te proberen. En hopelijk brengt het jou, wat het mij nu al gebracht heeft. En één ding is zeker, ik ben nog lang niet klaar.

bottom of page